Кадър: БТВНадяваме се, отново да имаме подкрепя от Чехия, защото Чехия и Словакия

...
Кадър: БТВНадяваме се, отново да имаме подкрепя от Чехия, защото Чехия и Словакия
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Пакет “Мобилност” няма да е само наш проблем, ако 70 000 български камиони останат по магистралите в Европа

Кадър: БТВ

" Надяваме се, още веднъж да имаме подкрепя от Чехия, тъй като Чехия и Словакия наклониха везните. Сега ще забележим определените, нови сътрудници с каква позиция ще излязат за пакет " Мобилност ". Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ българският евродепутатАндрей Новаков, след срещата на новите ни евродепутати с министъра на превоза Росен Желязков.

" През тези две години, бяхме прави да желаеме отлагаме. Сега са 50% нови евродепутати и това е позитивно за нас. Двама от тримата вносители на пакета " Мобилност ", не са евродепутати. Означава нови вносители, нови преговорящи, нови комисари, което основава нови благоприятни условия от които би трябвало да се възползваме. Това ще е първата национална задача на българската делегация в европарламента. Ще продължим да пазиме тази позиция. Обединихме се да работим дружно. Едва ли някой ще посмее да стъпи изкривено, още веднъж ", съобщи Новаков.

" Значителна част от хората които подкрепяха този проект не са избрани отново. Можем да си създадем сметката за какво. Не знам за какво го направиха и предложиха. Има и рационални неща, но безсмислените ги обезсмислят. Има страни които ни подкрепяха, само че бях неприятно изненадан от Чехия, тъй като Чехия и Словакия наклониха везните. Сега ще забележим определените, нови сътрудници с каква позиция ще излязат. Ще забележим дали ще успеем да махнем най-страшното, тъй като е сравнимо с радиация. Този закон ще засегне всички, освен България. 70 000 български камиона ще се трансфорат в желязо по европейските автомагистрали, което няма да бъде единствено наш проблем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР